background-blog-starbucks-vs01

Koude koffie in nieuwe Starbucks-verpakking koelt in coolers van Creative Cooling Group

Antwerpen, België, 2023

Om de koude koffies van Starbucks sterker in de markt zetten in België en Luxemburg kiest distributeur Solinest voor onze promotionele coolers van Creative Cooling Group. In totaal goed voor 250 nieuwe coolers, helemaal op maat gemaakt voor ’s werelds grootste koffieketen.

Om ecologische en wettelijke redenen zitten de gekende bekers van Starbucks voortaan in een nieuwe verpakking, in flesjes. Sinds enkele jaren hanteert distributeur Solinest secondary placement voor de koude koffies van Starbucks. Dat wil zeggen dat de koffies extra exposure krijgen in een promotionele cooler op de juiste plaats, op het juiste moment in de winkel. Voor de productie en personalisatie van de coolers kiest Solinest voor Creative Cooling Group. ????

Duurzaam alternatief voor hout, volledig recycleerbaar

Het resultaat zijn 250 coolers, volledig in het jasje van Starbucks. Met creatieve oplossingen voor de uitdagingen. “Hout is een belangrijk huisstijlelement van Starbucks”, geeft onze International Salesmanager Paul Wouters als voorbeeld. “Om de coolers even duurzaam, maar prijstechnisch interessanter in de markt te zetten, hebben we bewust gekozen voor een nieuwe printtechniek die het reliëf van hout imiteert. Bovendien is dit materiaal volledig recycleerbaar, wat de prijs halveert.”

 

Copy of MARKETANTWERPENBEDDENSTRAAT FRIGO 1

”Super van kwaliteit”

Het is deze manier van meedenken die in de smaak valt bij Solinest. “Creative Cooling Group kent zijn dossier en machines. De coolers zijn niet alleen mooi, maar ook super van kwaliteit”, ervaart Guillaume Noël, National Field Manager van Solinest Belgilux. “Tegelijk zorgt Creative Cooling Group ervoor dat de coolers tot in de winkelpunten geraken. De eerste reacties van de winkels op deze nieuwe coolers klinken alvast zeer positief.”

“De promotionele coolers zorgen voor flinke verkoop.”

Guillaume Noël van Solinest

 

Tot 250% meerverkoop volgens GfK-data

Guillaume Noël onderstreept het belang van promotionele coolers voor Starbucks. “Koude koffie is een impulsproduct, ready to drink. We kiezen dan ook bewust voor winkelpunten met veel passage van jongeren en jongere werknemers. Dicht bij een school of universiteit bijvoorbeeld. In België en Luxemburg voorzien we 125 vaste coolers voor winkelpunten met veel potentieel gedurende het hele jaar door. En 125 seizoenscoolers voor de maanden april tot oktober, aan de kust bijvoorbeeld. Want het is nu eenmaal een product dat het beter doet bij mooi weer.”

 

Fier

Guillaume Noël windt er geen doekjes om. “De promotionele coolers zorgen voor flinke verkoop.” En dat versterkt onze ambitie ‘Bridging brands with people’ van Creative Cooling Group.  “Tuurlijk zijn we fier om voor Starbucks te mogen werken”, reageert Paul Wouters. “Omdat het een mooie erkenning is voor onze visie: de noden van de klant begrijpen en meedenken van a tot z. Van ontwerp tot prijsoptimalisatie en inpluggen op de winkelvloer.”

Thanks Guillaume Noël to share your cool story. Grateful.

Copy of Starbucks Guillaume

Meer weten over de mogelijkheden van gepersonaliseerde promotionele plug-in display coolers?

Ontdek onze cooling solutions. En hoe ze de verkoop van jouw product of merk kunnen boosten.

At the right time, at the right place.

Copy of AD SCHELLE Copy of Frigo saisonnier